Aici poti gasi rezultate la intrebari despre cum functioneaza forumul. Foloseste linkurile sau caseta de cautare de mai jos pentru a gasi ceea ce cauti.
Ce este pagina de profil public?
Fiecare membru are o pagina de profil vizibila public. Aceasta pagina include informatiile oferite de membru, fie in timpul inregistrarii fie mai tarziu prin Panoul Utilizatorului.
Exista cateva metode de vizualizare a profilului unui membru. Oricand vezi numele membrului, daca dai click pe el de obicei vei fi dus la pagina lor de profil.
Lista membrilor iti permite sa rasfoiesti toti membri inregistrati, si sa dai click-uri prin profilul public.
Cand esti autentificat, poti vedea propriul tau profil public prin conectare la forumuri si dand click pe numele de utilizator afisat in antet in partea de sus a paginii.
Poti merge direct intr-un profil daca sti numele de utilizator al membrului prin tastarea urmatoarei adresa in browser-ul tau de internet: http://www.exemplu.ro/member.php?username=<numele membrului>
Ce este pe Pagina de Profil Publica?
Profilul Public prezinta informatii despre un membru sub fila 'Despre mine'. Mai include si informatii statistice, cum ar fi numarul de posturi pe care l-au facut si data lor de inregistrare. Aceasta informatie este afisata in fila 'Statistici'.
Alte informatii includ o lista de Prieteni (?), imaginea lor de profil (daca este setata de membru), si o lista a membrilor care au vizitat recent pagina de profil.
O lista a albumelor membrului (?) si apartenenta la vreun grup (?) sunt si ele afisate.
Ce sunt Mesajele de Vizitator?
Mesajele de vizitator sunt mesaje vizibile public postate pe paginile de profil ale membrului. Pentru a posta un mesaj, da click pe fila 'Mesaje vizitator', si foloseste formularul din partea de sus a sectiunii. Vei putea sa folosesti doar anumite moduri de formatare in aceste mesaje, dupa cum sunt explicate sub caseta de modificare. Acest mesaj va fi vizibil de catre toti vizitatorii acestui profil, inclusiv vizitatorii si robotii motoarelor de cautare daca administratorul a permis asta. Pentru a comunica privat cu un membru, trimite un Mesaj Privat in schimb.
Mesajele de vizitator pot fi modificate sau sterse de moderatorii site-ului sau membri care detin pagina de profil. Daca vezi un mesaj de vizitator impropriu, poti alerta moderatorii printr-un click pe linkul 'Raportare'. Linkul 'Afiseaza conversatie' iti permite sa vizualizezi toate mesajele de vizitator dintre membru si detinatorul profilului.
Panoul de Control al Setarilor este cel in care controlezi setarile personale, optiunile si preferintele. Pentru a vizita Panoul de Control al Setarilor, trebuie sa fi in primul rand inregistrat pe forum. Odata ce te-ai autentificat, da click pe 'Setari' in bara antet din coltul din dreapta sus al paginii.
Pagina principala a Setarilor va lista orice notificari noi, inclusiv mesaje private noi si cereri de prietenie in asteptare. Pagini aditionale si formulare iti permit sa controlezi:
Cum imi schimb detaliile de utilizator?
Poti schimba informatiile contului folosind Panoul Utilizatorului. Pentru detaliile de baza ale profilului (inclusiv adresa de email si parola), apasa pe optiunea 'Editeaza Detalii Cont' din Panoul Utilizatorului. Aceasta pagina iti permite sa setezi un numar de detalii personalizate si solicitate, unele dintre ele fiind afisate in profilul public. Cu exceptia adresei de email, nu introdu informatii pe care nu vrei sa la oferi public.
Ce sunt semnaturile?
'Semnaturile' contin informatii care vrei sa le incluzi sub fiecare post. Aceasta poate include imagini, linkuri spre site(uri), citate, etc.
Ce sunt avatarele?
Avatarele sunt imagini de dimensiuni mici pe care utilizatorii le folosesc pentru a se identifica sau deosebi de alti membri ai forumului. in anumite cazuri administratorul nu permite avatare sau le vor permite doar pentru anumiti membri. Administratorul poate oferi avatare stocate pe care le pot folosi utilizatorii, sau pot permite membrilor sa incarce propriile lor avatare personalizate de pe computerul lor. Aceste avatare vor fi afisate ca parte a informatiilor de utilizator in posturi, ca de altfel si in profilul public.
Ce sunt imaginile de profil?
Imaginile de profil sunt fotografii pe care membri le pot incarca si vor fi afisate in profilul public. Aceasta optiune poate fi activata sau nu de catre administrator.
Cum setez semnaturi, avatare si imagini profil?
Poti seta si modifica semnatura, avatarul si imaginea de profil in Panoul Utilizatorului (daca administratorul a facut aceste optiuni disponibile).
Pentru semnaturi, da click pe 'Editeaza semnatura' in sectiunea 'Setari si Optiuni' a barei de navigatii din PC Utilizator.
Pentru a selecta un avatar existent sau sa incarci un nou avatar, da click pe 'Editeaza Avatar'.
Pentru a incarca o imagine de profil, da click pe 'Editeaza imagine profil' in sectiunea 'Profilul tau'.
Ce fac celelalte setari?
in Panoul utilizatorului, exista o sectiune in Setari & Optiuni numita 'Editeaza optiuni'.
Cum personalizez pagina personala de profil?
Ai putea fi in masura sa modifici stilizarea si constructia paginii profilului tau public (daca aceasta optiune este activata de catre administratorul forumului) prin sectiunea 'Personalizeaza Profil' din Panoul utilizatorului. Poti ajusta scheme culori, fonturi, borduri si aspectul elementelor de pe o pagina.
Poti folosi si imagini ca fundal pentru sectiuni variate ale profilului tau. Mai intai trebuie sa incarci imaginile de fundal intr-un album pe care il ai creat (?). Imaginile de fundal pot fi luate ca sursa doar din albume definite ca publice, sau tip 'profil'. Imaginile dintr-un album privat nu pot fi folosite.
Ce este un grup?
Un grup este un grup de oameni de obicei cu un interes specific sau altceva in comun. Ofera o modalitate de comunicare intre membri la fel ca partajarea fotografiilor sau altor imagini.
Poti ajunge la lista prin sectiunea 'Membri grup' in pagina ta de profil public (?).
Pagina de listare a grupurilor afiseaza toate grupurile care au fost create. Poti lista grupurile dupa numarul de membri, mesaje sau poze, numele grupului, cand un grup este creat sau dupa data celor mai recente postate mesaje. Poti folosi controalele oferite pentru cautarea unui grup.
Cum ma alatur unui grup?
Pentru a te alatura unui grup, da click pe titlul grupului apoi da click pe 'inscriere in grup'. Cand te-ai inscris intr-un grup, numele lui va fi afisat in pagina ta de profil. Trebuie sa fi membru autentificat, inregistrat pentru a te inscrie in grup.
Pot crea propriul grup?
Ca membru inregistrat, poti crea propriul grup (daca administratorul permite asta). Mergi in pagina grupurilor si da click pe 'Creeaza un grup nou'. Completeaza titlul si descrierea pentru grup apoi selecteaza tipul. Exista trei tipuri de grupuri:
Care este diferenta dintre prieten si contact?
O prietenie este reciproca, relatie bilaterala intre doi utilizatori. Este initializata de un utilizator si acceptata de altul.
Un contact este o prietenie intr-un singur sens. Aceasta poate fi cand alta persoana nu accepta prietenia, o cerere de prietenie in asteptare, sau nu vrei sa fi prieteni momentan dar vrei sa fie afisat doar ca si contact.
Unde este afisata lista de prieteni si contacte?
Prietenii si contactele sunt afisate in pagina 'Contacte si Prieteni' in Panoul Utilizatorului. Prietenii sunt afisati si in pagina de profil.
Cum pot cere o prietenie, sa accept un prieten sau sa rup o prietenie?
Exista doua moduri pentru a cere o prietenie cu cineva.
Cea mai simpla metoda este sa vizualizezi pagina de profil a persoanei cu care vrei sa devii prieten cu un click pe linkul 'Fi Prieten'.
Cealalta metoda este sa adaugi persoana in contactele tale mai intai. Apoi din pagina 'Contacte si Prieteni' ceri sa iti fie prieten prin bifarea casetei alaturate numelui lui numita 'Prieten'. Apoi, salvezi pagina.
Daca sti numele de utilizator al persoanei cu care vrei sa fi prieten poti trimite o cerere de prietenie folosind caseta oferita si apasand pe 'Adauga Prieten'.
Pentru a accepta un prieten, mergi in pagina 'Contacte si Prieteni'. in partea de jos a acestei pagini vei vedea o lista de cereri in asteptare. Bifeaza caseta cererilor pe care vrei sa le accepti apoi bifeaza butonul 'Accept' si salveaza modificarile. Daca nu vrei sa fi prieten atunci selecteaza 'Respinge' in schimb.
Ruperea unei prietenii poate fi facuta in trei moduri.
Cum folosesc albume?
Ca membru, poti crea Albume cu poze care au legaturi in profilul public. Albumele pot fi create vizitand Panoul Utilizatorului, si apasand pe linkul 'Poze & Albume', si apoi pe 'Adauga Album'.
Fiecare album poate avea un titlu ('Vacanta lui Joe in Nepal'), o descriere ('Cateva poze din recenta mea aventura') si poate fi de trei tipuri diferite: Public, Privat sau Profil.
Cum incarc poze?
Odata ce ai creat un album poti incarca poze in el. Pur si simplu vizualizezi albumul si apesi pe 'incarca poze'.
Vei avea optiunea sa oferi fiecarei poze un subtitlu, si sa setezi una din poze ca fiind coperta albumului, care va fi afisata in profilul public. Pentru a sterge un album sau pentru a modifica titlul, descrierea sau tipul de album, da click pe 'Editeaza album'. Pentru a sterge o poza, sau pentru a edita un subtitlu sau schimba coperta albumului, da click pe 'Editeaza poze'.
Toti membri care au acces la albumul tau de poze pot lasa comentarii, similar cu mesajele pentru vizitator (mai multe informatii). Poti sterge orice comentarii de poza din albumele tale, si sa raportezi mesajele improprii moderatorilor.
Cand ai incarcat o poza, o poti pune in posturile tale folosind textul codului BB care este afisat sub poza cand o vizualizezi in marime intreaga.
Daca administratorul a activat sistemul de Mesagerie Privata, membri inregistrati pot trimite unii altora mesaje private.
Cum trimit Mesaje Private?
Mesajele Private functioneaza putin apropiat de email, dar sunt limitate membrilor inregistrati ai acestui forum. Este posibil sa incluzi cod BB, zambete si imagini in mesajele private pe care le trimiti.
Poti trimite un mesaj privat unui membru al acestui forum accesand linkul 'Trimite un Mesaj Privat' in sectiunea de mesagerie privata din panoul tau de utilizator (mai multe informatii), sau accesand linkul 'Trimite un Mesaj Privat' in meniul extensibil care apare in posturile membrului cand tastezi pe numele lui.
Cand trimiti un mesaj, ai optiunea de a salva o copie in folderul 'Elemente Trimise'.
Cum lucrez cu folderele pentru Mesaj Privat?
Implicit, vei avea doua foldere in sectiunea de mesaj privat. Acestea sunt folderele 'Casuta intrari' si 'Elemente trimise'.
Folderul 'Casuta intrari' contine orice mesaj nou pe care il primesti. iti permite sa vezi toate mesajele pe care le-ai primit, cu numele persoane care l-a trimis atasat, si data si ora la care a fost trimis.
Folderul 'Elemente trimise' contine o copie a fiecarui mesaj pe care l-ai trimis, unde ai specificat ca vrei sa fie pastrate pentru referinte in viitor.
Poti crea foldere aditionale pentru mesajele tale prin accesarea linkului 'Editeaza foldere'.
Fiecare folder are un set de controale pentru mesaje care iti permit sa selectezi mesaje, apoi fie sa le muti intr-unul din folderele personalizate, fie sa le stergi. Odata ce ai selectat mesajele, poti alege urmatoarele optiuni in caseta 'Mesaje Selectate' in partea de jos a listei:
Vei fi nevoit sa stergi periodic mesajele vechi, deoarece probabil administratorul a limitat numarul de mesaje pe care il poti avea in folderele tale. Daca depasesti numarul, nu vei mai putea trimite sau primi mesaje pana nu stergi cateva vechi.
Daca vrei sa pastrezi o inregistrare a mesajelor inainte de a le sterge, poti folosi oricare din optiunile 'Descarcare ca..' listate mai jos pentru a primi o copie si a le stoca pe computerul tau.
Oricand citesti un mesaj, vei avea optiunea de a raspunde sau inainta la alt membru de pe forum. Poti chiar sa inaintezi mesajul la mai multi membri din lista ta de contacte daca este permis.
Cum urmaresc mesaje?
Cand trimiti un mesaj privat, poti avea optiunea de a solicita raspuns la citire. Aceasta optiune iti permite sa verifici daca mesajul a fost sau nu citit de catre destinatar. Pentru a face asta, mergi in pagina 'Urmarire mesaje'.
Aceasta pagina este impartita in doua sectiuni: mesaje necitite si citite.
Sectiunea de mesaje necitite afiseaza toate mesajele pe care le-ai trimis cu solicitare a citiri mesajului, care inca nu au fost citite de catre destinatar.
Sectiunea de mesaje citite afiseaza toate mesajele pe care le-ai trimis cu solicitare de primire care au fost citite si luate la cunostinta de catre destinatar. Este afisata si ora la care a fost citit mesajul.
Poti alege sa opresti urmarirea oricarui mesaj prin selectarea lui si apasarea butonului 'Opreste urmarire'.
Cand primesti un mesaj de solicitare de confirmare citire, ai optiunea de a citi mesajul in timp ce refuzi solicitarea confirmare citire. Pentru a face asta, accesezi pur si simplu linkul 'Refuza citire' mai degraba decat titlul mesajului, daca apare.
Ce sunt abonarile?
Abonarile sunt un mod de a urmarii diferite forumuri sau subiecte. Poti alege cum sa fi anuntat despre actualizari - de exemplu sa le ai listate in Panoul utilizatorului si sa primesti emailuri cu actualizari despre fiecare in parte.
Cum ma abonez la un subiect sau un forum?
Pentru a te abona la un forum, acceseaza linkul 'Instrumente Forum' deasupra listei de subiecte apoi selecteaza 'Abonare la acest Forum'. Vei avea apoi optiunea de a alege modul de abonare pentru acest forum. Daca forumul la care te-ai abonat are sub-forumuri (forumuri in forum) atunci abonarea ta va fi extinsa automat si la acestea.
Pentru a te abona la un subiect, acceseaza linkul 'Instrumente subiect' in partea de sus a listei de posturi apoi da click pe 'Abonare la acest subiect'. Poti alege modul de abonare pe care vrei sa-l folosesti pentru acest subiect.
Ce moduri de abonare sunt disponibile?
Sunt cateva moduri disponibile pentru abonarea la forum.
Abonarea la subiect are aceleasi optiuni ca abonarea la forum cu urmatoarele optiuni aditionale:
Cum gestionez abonamente si foldere?
Abonarea la subiect poate fi sortata in foldere pentru gestionare usoara. Poti crea cate foldere vrei mergand in 'Editeaza foldere' in sectiunea 'Subiecte abonate' a Panoul utilizatorului. Pentru a adauga un nou folder, introdu numele folderului in una din casetele goale si salveaza pagina. Pentru a sterge un folder, stergi numele folderului. Modificarea unui folder se face simplu prin editarea numelui folderului in lista.
Poti gestiona si abonamentele individuale prin accesarea linkului 'Listare abonamente' din sectiunea 'Subiecte abonate' din Panoul utilizatorului. Aici poti selecta care abonamente vrei sa le gestionezi si sa le stergi, sa le muti in alt folder, sau sa le schimbi modul de abonare.
Abonamentele la forum nu sunt gestionate prin pagina Listare abonamente si sunt afisate in pagina Panoul utilizatorului unde contin optiunea de dezabonare de la forum.
Ce este reputatia?
Reputatia este un mod de evaluare a utilizatorilor in functie de calitatea posturilor lor. Daca administratorii au activat reputatia, atunci iconita de reputatie va fi vizibila in posturi.
Reputatia poate fi pozitiva , negativa
sau neutra
. Reputatia negativa poate fi oferita doar daca administratorul a activat aceasta functie. Reputatia neutra este oferita doar cand persoana care da reputatia nu indeplineste cerintele setate de administrator pentru a afecta reputatia altora.
Cum ofer reputatie?
Pentru a oferi reputatie, da click pe iconita reputatie in postul relevant. Aceasta va deschide formularul pentru completarea tipului de reputatie. Daca reputatia negativa este dezactivata atunci nu va fi afisata in acest formular. Nu vei putea oferi reputatie de doua ori pentru acelasi post.
Cum stiu ce reputatie am primit?
Poti vedea reputatia pe care ai primit-o in Panoul utilizatorului afisata in partea de jos a paginii. Aici vei vedea ultimele reputatii pe care le-ai primit si daca este pozitiva, negativa sau neutra. Reputatia totala va fi afisata ca o serie de indicatori de reputatie in posturi si profilul personal. Cu cat este mai pozitiva reputatia, cu atat mai multe iconite pozitive vor fi afisate.
Cata reputatie este oferita? Ce este puterea reputatiei?
Daca administratorul a activat aceasta optiune, cumularea reputatiei pe care fiecare utilizator o va oferi (sau o va lua daca este negativa) este afisata in posturile utilizatorilor ca 'Putere reputatie'. Valoarea puterii reputatiei este determinata de administrator si poate creste in timp in functie de setarile pe care le-au aplicat.
Ce ar fi daca as dori sa nu imi vada nimeni reputatia?
Poti dezactiva afisarea reputatiei mergand in panoul de control al utilizatorului si selectand Editeaza optiuni. Pe aceasta pagina vei gasi o casuta bifara numita 'Arata nivel reputatie'. Daca nu bifati aceasta casuta va elimina afisarea reputatiei si o va inlocui cu iconita Reputatie dezactivata. Vei putea totusi oferi si primi reputatie in timp ce afisarea reputatiei tale este dezactivata.